2019-05-29 10:09:10

Klokan bez granica - rezultati

U našoj je školi 21. ožujka 2019. godine održano natjecanje iz matematike "Klokan bez granica" na kojem je sudjelovalo 80 učenika od drugog do osmog razreda. Riječ je o međunarodnom matematičkom natjecanju pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva koje je ove godine u Hrvatskoj održano dvadesetprvi put.

Udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja "Matematički klokan" koja popularizira matematiku među mlađima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. Moto igre - natjecanja "Matematički klokan" je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama.

Rezultati natjecanja te nagrade za učenike koji su svojim brojem bodova u 10% najboljih u Hrvatskoj stigli su tek sada zbog velikoga broja sudionika. Naši su učenici postigli odlične rezultate.

U skupini Pčelice među 10% najboljih su Šimun Miličević, Niko Pole, Julia Sophie Letinčić i Eva Šibalić.

U skupini  Benjamin među 10% najboljih su Luka Marošičević  i  Luka Šimunović.

Nagrađeni su također i učenici Šimun Sauka i Niko Vinković koji su svojim rezultatom u 10% najboljih u našoj školi.

Bravo! Ovo su sjajni rezultati!

Nevenka Burić, učiteljica matematike


Sedma osnovna škola Vukovar