2019-03-19 09:02:18

Projekt Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost

U našoj školi tijekom ove školske godine provodi se projekt „Škola za 21.stoljeće, škola za kreativnost“. Pored naše škole u projekt je uključeno ukupno 23 osnovne škole s područja istočne Hrvatske. 

Projekt je usmjeren prema razvijanju kreativnosti kod darovitih učenika i u njemu sudjeluju učenici četvrtog i petog razreda. Nositelj projekta je osječka udruga Klikeraj, a projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U početnom dijelu projekta pojedini učitelji i stručni suradnici su prošli obuke iz poticanja kreativnog razmišljanja kod učenika i projektnog učenja te poslušali edukacije iz identfikacije  darovitosti odnosno osnova kreativnosti.

Nakon početnog dijela okupili smo se u malim skupinama i krećemo s radom. Četvrtaši su uključeni u radionice kreativnog mišljenja koje se u ovom projektu razvija  uz pomoć didaktičkih igara i aktivnosti koje nas potiču da stvaramo vlastite ideje i igramo se njima.

Petaši se bave projektnim učenjem i zaputili su se na pusti otok. Kroz radionice istražuju specifičnosti pustog otoka i mogućnostima organizacije života na takvom mjestu. Što ćemo kreirati kao rješenje našeg „otočkog“ problema vidjet ćemo krajem projekta, a naš rezultat prezentirat ćemo na Školi kreativnosti kada ćemo se zaputiti u Osijek i svoj uradak prezentirati pred svim drugim školama koje sudjeluju u projektu.

Una Bilandžija, psihologinja


Sedma osnovna škola Vukovar