2022-05-05 09:18:16

Učenici 8. razreda posjetili Ekonomsku školu Vukovar

Učenici osmih razreda naše škole imali su priliku posjetiti Ekonomsku školu Vukovar 4. svibnja 2022.

Na danima Otvorenih vrata Ekonomske škole s organizacijom rada u školi i obrazovnim programima učenike su upoznali ravnateljica škole te brojni profesori i učenici. Učenici su imali priliku razgledati prostor škole i razgovarati s učenicima i profesorima o zanimanjima za koja se mogu školovati u školi, a u praktikumima (vježbenička tvrtka) su mogli vidjeti i kako izgleda pravo poslovanje neke tvrtke.

Na samom početku učenici su dočekani uz dobrodošlicu te prigodnu prezentaciju u kojoj su mogli saznati sve o školi i smjerovima koje nudi. Saznali su tako da u školi postoje brojne izvannastavne aktivnosti, da često putuju, a o finanijama ne moraju razmišljati. Naime, upisom u tu školu svaki učenik dobije komplet udžbenika, radnih bilježnica, bilježnica, školski ruksak i pernicu.

Nakon toga, učenici su imali prilike razgledati školu koja je bogato opremljena, a saznali smo da je u planu i izgradnja nove. Obišli su knjižnicu i sportsku dvoranu te školski radio koji svakodnevno emitira svoj program.

Uz grickalice i sokove, druženje su nastavili pod sjenicom, učionici na otvorenom. Imali su priliku vidjeti neke naše bivše učenike te upoznati i profesoricu koja je išla kod nas u školu, a sad predaje stručne predmete.

Pred osmašima je još malo vrijeme upisa u srednje škole. Hoće li se netko odlučiti za školu koju smo posjetili ne znamo, ali sigurno je da su puno toga naučili i vidjeli te je svakako vrijedno razmisliti o toj mogućnosti.

Vedrana Žutić, prof.


Sedma osnovna škola Vukovar