2022-04-01 08:36:03

Program Prevenko

I ove školske godine se nastavljaju se aktivnosti u okviru trogodišnjeg programa Prevenko kojeg provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Vukovara, Udrugom NE-ovisnost iz Osijeka te Policijskom upravom Vukovarsko-srijemskom.

Aktivnosti u okviru programa Prevenko su nastavljene u ožujku i travnju u kroz ciklus tematskih radionica koje su obradile četiri vrste ovisnosti – drogu, alkohol, kocku i nove tehnologije. Učenici sedmih razreda su se upoznali sa štetnostima ovisnosti te su ujedno i informirani o njima kako bi mogli prepoznati opasnosti koje se iza njih kriju.

U ožujku je održan i seminar za djelatnike škola pod nazivom „Edukacijom do učinkovite prevencije“ čiji cilj je osnažiti i osposobiti školske djelatnike za provedbu programa prevencije te izradu i pripremu preventivnih aktivnosti namijenjenih učenicima. Na ovom seminaru su iz naše škole sudjelovali razrednice sedmih razreda te stručna suradnica socijalna pedagoginja. Aktivnosti programa nastaviti će se sljedeće školske godine predavanjem za roditelje i obilježavanjem Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Andrijana Miličević, pedagoginja


Sedma osnovna škola Vukovar