2021-12-08 08:16:35

Erin Ferdebar postigla odličan rezultat na državnom Sudoku natjecanju

Državno natjecanje Sudoku 2021. održano je u Vodicama 4. prosinca 2021.

Erin se natjecala u kategoriji učenika viših razreda osnovne škole, pod nazivom Kadeti, od 3186 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini, na regionalno natjecanje pozvano je 284 učenika.

Osvojeno prvo mjesto u kategoriji pojedinačnih natjecatelja regije Osijek Erin je donio poziv na državnu razinu.

Od 39 učenika viših razreda osnovnih škola koji su, kao najbolji iz svojih regija, dobili poziv na državno natjecanje, Erin je, s osvojenih 327 bodova, ostvarila 9 rezultat.
Erin je u odnosu na početak nastavne godine ostvarila iznimno veliki napredak. Uz klasične sudoku zadatke 6x6 i 9x9, naučila je i postala izuzetno brza u rješavanju još 23 nematematičke i matematičke varijante sudoku zadataka.

Na održanom državnom natjecanju ravnopravno se borila s učenicima dalmatinskih županija koji su u rješavanju sudoku zadataka podučavani i natjecali se proteklih 7 godina.

Najveći uspjeh svakog mentora jest trenutak u kojemu učenik postane uspješniji od svoga učitelja. Erin je u rješavanju sudoku zadataka brža i uspješnija od svoje mentorice.

Nadamo se da će veliki uspjeh naše Erin potaknuti i ostale učenike da se pridruže u rješavanju ove vrste matematičkih problema i da ćemo se sljedeće godine, kao škola, predstaviti i u ekipnom dijelu natjecanja.

Školski povjerenik i mentor učenika za Sudoku prvenstvo:

Edita Lukačević, dipl. ing. i prof.


Sedma osnovna škola Vukovar