2021-10-20 08:38:27

Na vjeronauku s košarkašem

U petak, 15. listopada 2021., učenici 8. b razreda imali su zanimljiv susret s našim proslavljenim košarkašem Svenom Ušićem. 

Sven je hrvatski košarkaški trener i bivši košarkaš. Bivši je državni reprezentativac. Igrao je za zagrebačku Cibonu. Suprug je legendarne hrvatske odbojkašice Snježane Ušić i otac hrvatske odbojkaške reprezentativke Senne Ušić.

Nakon gledanja kratke video-reportaže uz dio utakmice u Budimpešti (gdje je Cibona drugi put postala prvak Europe) i PowerPoint prezentacije o njegovu životu i životu njegove sportske obitelji, učenici su imali priliku postavljati pitanja i slušati korisne savjete mudrog sportaša. Potaknuo ih je na upornost u školi kao i u svemu čime se bave jer „mnogi su talentirani mladići stali na pola puta i nisu uspjeli u sportu zbog nedovoljnog treniranja i čestih izlazaka“. Praktičan je vjernik i svaki dan prisustvuje svetoj Misi jer u povezanosti s Bogom „puni baterije“. „Kao što je potrebno trenirati tijelo, tako je potrebno trenirati i dušu“, jedna je od mnogih mudrih rečenica koje je izrekao Sven. Zahvaljujemo mu na tako ugodnom i korisnom susretu.

s. Ana Cvitanušić, vjeroučiteljica


Sedma osnovna škola Vukovar